LIVE

Fleetwood Mac Live
CD.1041
LIVE
FLEETWOOD MAC
Gènere:
Rock & Roll
Any d'edició: 2022
data d'adquisició: 15/01/2022

OBSERVACIONS

En el punt àlgid de les seves habilitats d'estudi, Fleetwood Mac va llançar un àlbum que també va consolidar la seva destresa en directe. Simplement titulat "Live", el conjunt de 2 LP ofereix gairebé tots els èxits de Fleetwood Mac, fins a aquest moment, i moltes pistes d'àlbums que s'estenen per als seus escenaris en directe. Al llarg de tot el set, la banda recorre cada tema amb una quantitat d'energia increïble. És cert que la cocaïna probablement juga un paper important en això, però o bé és una gran oferta en directe.

Quan "The Dance" de 1997 és gran, ben assajat i operístic, "Live" és espontani, cru, aspre als límits i drogat. En altres paraules, és l'àlbum amb més sons "en directe" que trobareu de Fleetwood Mac. Lindsey Buckingham completa l'LP amb els seus moments més rockers ("Monday Morning" i "I'm So Afraid). Mentre que Stevie Nicks i Christine McVie donen moments de rock més subtils. Nicks canta "Rhiannon" mentre es transforma en un exorcisme de set minuts en comparació. al seu homòleg d'estudi, mentre McVie canta sobre l'amor i la pèrdua de l'amor a la felicitat pop de "Say You Love Me" i el nou tema "One More Night".

Al llarg de tots els croonings, dramàtics solos de guitarra i exorcismes, Mick Fleetwood i John McVie proporcionen el ritme constant perquè aquestes coses tinguin lloc. John McVie és fàcilment un dels baixistes més infravalorats. John McVie no necessita cap roba cridanera ni una veu genial, els seus dits ho diuen tot. La percussió de la bateria de Fleetwood també està força infravalorada pel que fa als bateria famosos. Tot i que no té una tècnica real, és la intuïtivitat la que ho compensa completament.

Amb tot, "Live" és una gran oferta de Fleetwood Mac. La majoria dels primers èxits estan coberts i fins i tot una mica de temes obscurs d'àlbums. Les tres noves cançons ("Fireflies", "One More Night" i la portada de "The Farmer's Daughter") potser no estan a l'alçada de "Rumours" o "Tusk", però per a mi està bé. La pura energia en cada actuació és fascinant. Cada membre està en plena forma i la música també, juntament amb l'energia de la multitud i l'equip de gravació. "En directe" és genial perquè no és cridaner. Fleetwood Mac mai ha estat increïblement cridaner i "Live" ho demostra.

Pistes destacades-"Monday Morning", "Not That Funny", "Rhiannon"

Tucker Constable

12 d'abril de 2017